Top Social

Kuru üzümün faydaları | Akademi Dergisi

akademi dergisi, kuru üzüm, faydaları, marifetname, hz. ali, şifa, safra, sağlık, sağlık tavsiyeleri,

Çekirdekli yemeyin!

Sabahları besmele ile 21 adet kuru üzüm yerken, çekirdekli üzüm kurusu yemeyin. Çünkü kuru üzümün çekirdeği şifalı değil zararlıdır. Safraya zarar verir, yağ miktarını artırır. Ara ara yenildiğinde bir sıkıntı olmayabilir ama her gün düzenli olarak çekirdekli olanı yenirse, zararı olur.


Marifetname'de İbrahim Hakkı hazretleri; "Kuru üzüm; güzel koku verir, genzi parlatır. Sinirleri kuvvetlendirir ve balgamı keser. Ancak çekirdeği zararlı olduğundan atılmalıdır." der.

Rivayete göre Termi'd-Dari, Peygamber'e (s.a.v.) kuru üzüm hediye edince o ashabına şöyle buyurmuştur:

➥ "Yiyiniz. Üzüm hoş bir yiyecektir. Yorgunluğu giderir, öfkeyi yatıştırır, sinirleri pekiştirir, ağız kokusunu güzelleştirir, balgamı söker ve cildi parlatır." (Ebu Nuaym)

Hz. Ali (r.a.) de şöyle demiştir:

"Her kim günde yirmi bir tane kara üzüm yerse vücudunda herhangi bir rahatsızlık duymaz." (Ebu Nuaym)

İbn Abbas'dan (ra) da şöyle rivayet ediliyor.

"Kuru üzümü yiyiniz, çekirdeğini atınız. Çünkü çekirdeği zararlı, etli kısmı şifalıdır.
 

| Akademi Dergisi 

BU YAYINIMIZI SOSYAL AĞLARDA PAYLAŞMAYIN, çünkü kimse görmeyecek.

Bizi, gerçek sahibi CIA olan Facebook başta olmak üzere Amerikan sosyal ağlarının hiçbirinden sağlıklı bir şekilde takip edemezsiniz. Sekiz senedir sansürleniyoruz ve bunu yüzlerce somut delil ile ispat edebiliyoruz. Buradaki yayınlarımızı/videolarımızı da Amerikan sosyal ağları üzerinden yaymayı başaramazsınız.

TELEGRAM KANALIMIZA BEKLİYORUZ

Paylaşımlarımızı anında görüp takip etmenin tek sağlıklı yolu Telegram grubumuza üye olmanızdır. Telegram, yine bir CIA projesi olan WhatsApp'ın alternatifi olan bir yazılımdır, bize has ve tarafımızdan üretilen bir yazılım değildir. Dünyada, onlarca devlette yüz milyonlarca kişi tarafından güvenle kullanılır. Güncel paylaşımlarımızdan anında haberdar olmak için şu Telegram kanalımıza takipçi olabilirsiniz: http://www.t.me/AkademiDergisi
ilk yorumu sen yap
Yorum Gönder

Seviyesiz ve samimiyetsiz yorumlar onaylanmaz. Küfür, hakaret, karalama içerikli yorum yapanlar hukuka sevk edilir. Yorumlardan hukuken yorumcular sorumludur.