Top Social

Süleymancıların Adana'daki öğrenci yurdunda yaşanan yangın olayına dair bilmeniz gereken bütün gerçekler burada... | Akademi Dergisi

adana, yangın, süleymancılar, kurslar, facia, kız yurdu, mehmet fahri sertkaya, akademi dergisi, akp'nin gerçek yüzü, götürgev, aile bakanlığı

Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun.


Bizler kadere, kazaya iman etmiş, hayr ve şerrin Allah'tan geldiğine inan insanlarız. Depremler, yangınlar, savaşlar, kazalar hep oluyor olacak.

Vefat eden kardeşlerimizin ruhu için ve şerlerin hayra dönmesi için 1 Yasin-i Şerif okuyup dua edelim.


Olayın yaşandığı binanın eski bir yurt olduğunu dile getiren Adana valisi Sözlü, "Yangın merdiveni var. Binaları fiziki açıdan ruhsatlandırırken yangın açısından yeterliliği denetlendikten sonra verilir. Bu yurt 1970'lerden beri varmış" diye konuştu.

Haydi bir arşiv taraması yapın, 70'lerden bu güne kadar bir tek talebesinin burnunu kanatmış mı?

Haydi bir arşiv çalışması yapın, Süleymancıların yurt içinde ve dışında toplam kaç yurdu var, bunların fiziki durumları nasıl, kaç üzücü kaza yaşanmış, ortalama kaç talebelerinden kaçı kaza mağduru yada kurbanı olmuş, bu oran diğer cemaatlerde, devlet yurtlarında v.s. nasılmış...

Ömründe bir kere bile Süleymancı yurdu görmemiş müfteriler, hiçbir ahlak kaygısı olmadan en adi iftiraları sıralıyorlar.

***
➤ Ahlaksız herifler, vicdansız sefiller!


Şöyle bir acıdan bile adice istifade etmeyi denecek kadar düşük tipler...

Bina eski olabilir. Bakımlı, denetimli, ruhsatlı, yangın merdivenine kadar her hususu tam tekmil bir yapı. Daha neyin ne olduğu belli değil, ellerinde hiçbir açık, kusur, ihmal ispatı bile yok ama saldırmaya başladılar bile. Ölen ölmüş, yanan yanmış, ailelerin acısı varmış, bu cemaatin onlarca yıldır binlerce kursunda milyonlarca kişi güvenle kalmış, umurlarında değil.... Acı yok, his yok, vicdan yok, köpek gibi demem köpeklere hakarettir, ama hırlıyor, ama bu acının üzerine ısırıp koparacağı bir yer de kendisi arıyor.

Göreceksiniz, en çok da, ta bilmem Soma'dan Ensar vakfına kadar, onlarca farklı vak'adaki suçlarını, eksiklerini, kusurlarını, ihmallerini, cinayetlerini, tecavüzlerini, basın yasakları ve satın aldıkları kalemşörleri ile halkın önünden saklayan AKPKK'nin, hala peşinde koşan destekçileri bunu, bu acımızı adice kullanmaya çalışacaklar.
Neden itfaiye, olay yerine geldikten 10-15 dk. sonra müdahale etti. Cep telefonu kayıtlarında gözlerimle izledim, kontrol ettim, olay yerine gelen itfaiye aracı, 15 dakikadan fazla bir süre geçtikten sonra ilk müdahaleye başlayabildi. Bu video youtube'da duruyor. Ben de oradan izledim.
Bu müessese, talebelerinin ayağının altına duvardan duvara halı çektiği için mi suçlu? Soğuk duvarlara kaliteli ahşaptan lambri döşediği için mi? Bunların büyükleri gibi götürgevci olmadığımız için mi cemaatimize saldırıyor bu adiler? İnsanlıktan çıkmış sefiller! Bundan önce şunu tartışsınlar; Böyle bir binanın dört bir yanını birden kısacık sürede nasıl ateş sardı. Neden yurdun içinden ve dışından hiç kimse itfaiyeyi bile arayamadı ve itfaiye ancak ateşi, dumanı gözleri ile gördükten sonra çıkıp geldi.
Hanımefendiye söyleyin, biz Süleymanlılar da aynı niyette, gayrette ve kararlılıktayız. Kimse sorumluları, hemen bulunsun ve hukuka uygun şekilde mümkün olan en sert cezalar verilsin. Lakin, ona söyleyin, kamu vicdanında hala yara olan onlarca skandal hadiseyi bakanlığı da gizliyor. Üzerini örtüyor ve sorumlularının sert cezalar almasını geçtik de cezalar aldığı bile yok.
Şu kahrolası, vurguncu, garibanlara yapılacak kömür yardımlarını bile çaldığı ispat edilmiş, kadını koruyacağım iddiası ile devlet hazinesini birilerinin cebine aktarmış da yetmeyip kadınları da erkekleri de bin beter hala düşürmüş, bin türlü skandala imza atmış, yıllardır "Yeter artık kapatın şu vurgun için açtığınız ve milletin göz yaşları, acıları üzerine vurgun vurduğunuz bakanlığı" dediğimiz Aile bakanlığının bakanı olan hanımefendi "Sorumluları kim ise mutlaka ama mutlaka gerektiği gibi cezalandırılacak" mealinde konuşmuş.
O götürgev'in de kullanıldığı, Süleymancıların yurtlarının götürgev üzerinden AKPKK'ye aktarılmasını, götürgevin cemaatleştirilmesini, Süleymancıların da terör listesine konulmasını daha önce defalarca ciddi şekilde denediler. Ali Kangel'i anlattım bu sayfalarda. Şimdi herkes sayfanın arama kısmında Ali Kangel yazıp aratsın. Ve herkes AKPKK'nin bu şaibeli yangın hadisesini sağa sola çekmesine karşı dikkatli olsun. Merkezinizden kulağınızı çekmeyin. Kimsenin yalanlarına, pusularına, yönlendirmelerine itibar etmeyin. Merkezden kesin bilgi almladan hiçbir meselede karar alıp hareket etmeyin.

Halen bilmem neredeki İmam Hatip okulunda çok sayıda erkek talebenin ırzına geçen AKPKK'li, vakıfçı, dernekçi, götürgev'in pis-kara paraları ile beslenen adamlar korunuyor. Kaldırsınlar ilk önce basın yasağını da millet bir duysun. Hükumeti koruyor, bakanlığı koruyor, milletin-devletin hazinesi ile yüz binlerce dolarla maaş bağladıkları kalemşörleri yalanlarla, kamuoyunu aldatarak koruyor. İspat istiyor ise, bu yazdıklarım ispatlı değilse beni arasın, ispat edeyim. Daha böyle yüzlercesi gizleniyor. Memleketin kalbini cayır cayır yakan hadiselerde oralı oldukları yok, bundan çok daha vahim acı olaylarda oralı oldukları yok ama hemen koşmuşlar mümkün olabilecek en üst düzey bürokratik ekip ile... Kimler gitmemiş ki... Sabahı bile bekleyememişler. Neden acaba? Samimiler mi bu hareketlerinde?
Mehmet Fahri Sertkaya

***
➤ Allah'ım!


İnsan suretli şeytanların şerrinden, iki ayaklı taşların şerrinden, vicdanları granit kadar sertleşmiş mel'unların şerrinden, hayvandan aşağı düşmüş esfel-i safilinin şerrinden sana sığınırız. 

Bunları Kahhar ismi şerifin ile kahrederken, biz aciz kullarını da buna vesile eyle. Nizam-ı alemi tesis etmemize, insanlığı bu canavarlardan temizlememize yardım eyle. Amin.



****
➤ Tam da mevzuyu anlatıyorduk, niye yayın yasağı geldi? Yayın yasağı neden bu sefer bu kadar geç geldi? Ben daha Aile bakanlığı, AKPKK'nin saymakla bitmez skandallarını, cinayetlerini, yangınları, göçükleri, tecavüzlerini, sapıklıklarını, aile bakanlığının, adalet bakanlığının yaptıklarını, şu Adana kursumuzda çıkan yangınla birlikte değerlendirip anlatacaktım?