Top Social

Bizim bir siyasi partimiz yok. Hiç olmadı ve olmayacak | Süleymancıların siyasete ve siyasi partilere bakışı | Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

akademi dergisi, darul harp, demokrasi, demokrasi, islamcılık, küfür, mehmet fahri sertkaya, münafık, müslüman genç, siyonizm, süleymancılar,  cumhuriyetçilik, seim sistem, hilafet, oy kullanma, siyaset,



Münafıklar anlamaz, aslında anlar da menfaatleri bozulacak diye kabullenemez ama ben bir daha paylaşayım da belki denk gelmeyenler olmuştur, okusun, nasiplensin bu vesile ile...


***
- Bizim bir partimiz yok, bazen bütün partilerin, liderleri ile birlikte denizin dibini boylamasını istiyoruz. Biz demokratik seçim sistemine, particiliğe, cumhuriyetçiliğe karşıyız. Karşıyız derken, doğru bulmuyoruz. Bu sistemi cebir kullanarak değiştirmek düşüncesinde ve gayretinde değiliz. Demokratik seçim sistemi, dünya tarihi boyunca temeli, geçmişi olmayan, özellikle son iki asır içinde bütün dünyaya sömürgeci İngilizler ile onları oynatan Siyonistler tarafından dayatılan, dünya milletlerini ve devletlerini çok daha rahat sömürebilmek maksadı ile dayatılan, dünyanın tek medeni yönetim şekli olduğu palavraları ile dayatılan, cahilce bir sistemdir. Evet demokrasi, örgütlü cehaletin iktidar ve muktedir olma, hemen ardından da her şeyi ama her şeyi tepe taklak yapma sistemidir. Oysa İslam, cehaletin iktidar ve muktedir olmasına ASLA izin vermez.

+ Nasıl yani? Onlarca sene boyunca bu kadar partiye oy verdiniz?

- Evet, verdik. Şimdi de veriyoruz, veririz. Oy vermiş olmamız, ehven-i şer olanı tercih etmemiz, dar'ül harp fıkhına göre hareket etmemiz, partici olduğumuz anlamına gelmediği gibi, bir ya da birkaç seçimde oy verdiğimiz partiyi ve lideri de desteklediğimiz, tasvip ettiğimiz ve sahiplendiğimiz anlamına gelmez.

+ Çok şaşırdım şimdi...

- Şaşıracak bir şey yok. Yeni dünya düzeni kurmak isteyenler, çeşitli oyunlar kurdular, biz de oyun içinde oyunlar kurduk. Gücümüz yettiğince planlarını bozduk. Bizi ayakta uyutup parmağında çevirdiğini zan edenleri, ayakta uyuttuk. Bunu yaptık diye şu partici, şu liderci olmadık. Olmayız. Her zaman söylüyoruz, demokratik seçim sistemini ve cumhuriyetçiliği kalben kabullenmek, doğru görmek, küfürdür. Hele ''İslami parti'' iddiaları tamamen yoldan çıkmaktır ve küfürdür. Tüzüğü belli, hukuku belli bu sözde İslami partilerin... Meclise girince edilen yemin de belli, hiçbir yerde şeriatı geçerli kılamadıkları hatta savunamadıkları belli... İslam dinine göre kadınların seçme seçilme hakkı olmadığı, erkeklerin cahillerinin de seçme ve seçilme haklarının olmadığı, dolayısı ile alim-cahil diye ayırt etmeden cumhurun/halkın çoğunluğunun tercihlerinin haklılığı diye bir şey olmadığı belli, bunların bu gibi meselelerde ve daha yüzlerce ciddi meselede İslam'ın emirlerinden ve yasaklarından haberdar olmadıkları, haberdar olanların da sıkıntı etmedikleri belli, o zaman bunlar nasıl İslami parti? Bunlarınki İslami parti değil, bildiğin İslamcılık... Yani İslam'ı bile, insanlığın sonsuz hayatını kurtarmanın, dünya ve ahiret saadetini sağlamanın biricik vesilesini bile, Allah'ın dinini bile dünya menfaat ve siyasetine alet emek...

İşte bu yüzden son devir içinde vefat edenlerin alimlerinin bile akıbetinden, imanlarını kurtaramadığından endişe ediliyor.

Hala sözde islam alimi ve hocası bazı İslamcı zevat, bu hususları bin kere anlattığımız halde duymazdan, anlamazdan geliyor. Yığınları İslam'a davet ediyormuş gibi görünürken, vatana ve dine ihanetleri bin türlü ispat edilmiş siyasetçilerin ve sözde İslami partilerinin peşine takıyor. Dini bile, ayetleri ve hadisleri bile böyle alçakça ve adice bir siyasi oluşuma hizmette araç ediniyor.

Çünkü kalpte iman yok, Allah korkusu, hesap korkusu yok. Münafık... Titremiyor. Kendisi ile beraber milyonlarca kişiyi dünya ve ahiret felaketine sürüklüyor. İslam dinini, sanki demokratik seçim sisteminin içinde bir siyasi akım, bir siyasi parti seviyesine indiriyor. İslamcılık küfürdür. Demokratik seçim sistemi ile yönetilen rejimlerde bulunan bir müslümanın, normal şartlarda oy kullanması mümkün değildir. Dar'ül harp fıkhına uyarak, harp hileleri yaparak kullanır ve kullanırken partilerin hepsini bir görür. Birini iyi, birini kötü, birini İslami, birini gayri islami diye ayırmaz. Öyle sistemlerdeki partilerin hepsi gayri İslamidir ve bir müslümanın nazarında mutlak kötüdür.

Müslümanlar siyaseti ihmal etmez ama ''siyasi mücadeleyi ihmal etmeyeceğim'' iddiası ile kadın, erkek, genç, ihtiyar, okumuş, cahil herkesi siyaset sahnesine, bataklığına çekmek hem cahillik, hem ahmaklık, hem samimiyetsizliktir.

Şu ev kadınlarının ya da yeterince tahsil imkanı bulamamış on milyonlarca müslüman erkeğin hiçbirine, hesap günü "Neden siyasi mücadele vermedin?" diye sorulmayacak. Her iş ehline bırakılmalıdır. Her işten ehli sorumludur. Bu milyonlarca müslümana "Neden ilim sahiplerinin, alimlerin peşine takılıp dünyanı ve ahiretini kazanmadın da, siyasetçilerin, münafıkların, İslamcıların peşine takılıp kendini helak ettin?" diye sorulacak.

Kendilerini kurtaramamışlar, 32 farzı sayamıyorlar, ecel ne zaman gelecek belli değil, önlerinde sonsuz bir hayat var "Bak sonsuz bir hayatı riske atıyorsun" deniliyor ama herif bir dakika durup tefekkür bile etmiyor. Bağırmaya devam ediyor, mideden gelen pis siyasi söylemlerini... Ne korkunç bir cehalet ve aldanış...

ilk yorumu sen yap
Yorum Gönder

Seviyesiz ve samimiyetsiz yorumlar onaylanmaz. Küfür, hakaret, karalama içerikli yorum yapanlar hukuka sevk edilir. Yorumlardan hukuken yorumcular sorumludur.